کتاب اند‌یشه انقلاب اسلامی در بین نخبگان فکری ایرانی منتشر شد

۲۱ اسفند ۱۴۰۲

این پژوهش دیدگاه اندیشمندان ایرانی دربارۀ انقلاب اسلامی را با استفاده از روش منطقی- استدلالی چهار مرحله‌ای توماس اسپریگنز بررسی کرده است. مطابق این روش، چهار مرحله مورد بررسی قرار گرفته است که عبارتند از: مشاهدۀ بحران، دلایل بحران، جامعۀ مطلوب و آرمانی و در آخر راه‌حل‌ها و توصیه‌های این اندیشمندان. این بررسی نشان داد که اندیشمندان متعلق به یک جریان فکری دارای نظرات نسبتاً مشابهی در باب انقلاب اسلامی هستند حال آنکه متفکران جریان‌های مختلف فکری نظرات متفاوتی دربارۀ انقلاب اسلامی دارند. ازسوییدیگر، این اندیشمندان دارای دیدگاه‌های مختلف فقاهتی، اقتصادی، سیاسی، جامعه‌شناختی و ... بوده و هر یک انقلاب اسلامی را از منظری ویژه مورد بررسی و تحلیل قرار داده‌اند و در چارچوب اندیشه‌ای آنها، برخی محورها و موضوعات دارای برجستگی است و برخی از اهمیت کمتری برخوردار است.

فصل اول کتاب: با عنوان فهم اند‌يشه‌هاي سياسي و فصل د‌وم با عنوان انقلاب اسلامي و نخبگان فکري ايراني شامل نظرات و آرای  امام خميني،  سیدمحمد بهشتي، مرتضي مطهري، سيد محمود طالقاني، رسول جعفريان، علي د‌واني، سيد حميد روحاني، رضا د‌اوري ارد‌کاني، محمد مد‌د‌پور، حسين کچوئيان، مرتضي آويني، ليلي عشقي، علي شريعتي، مهد‌ي بازرگان، ابوالحسن بني‌صد‌ر، عزت‌الله سحابي، ابراهيم يزد‌ي، حميد عنايت، محسن ميلاني، حسين بشيريه، احمد اشرف، يرواند آبراهاميان، محمد‌علي همايون کاتوزيان و محمد هاشم پسران است.  این کتاب در  264 صفحه و با قیمت 140 هزار تومان در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.